QUINOASALAT

IMG_7383.jpg

Nydelig og lun quinoasalat med bakt søtpotet, stekt løk, spinat, fetaost og granateple. Perfekt som lunsj eller en vegetarisk middag. Her får du en fantastisk kombinasjon av det søtt, salt, crispy og friskt.

Quinoa inneholder rikelig med fiber, sunt fett, proteiner og antioksidanter. Et sunt og næringsrikt frø som holder deg mett lenge og bidrar til et stabilt blodsukker.

Du trenger: (til 2 porsjoner)

  • 2 dl quinoa

  • 1 mellomstor potet

  • 1 liten pose spinat

  • 1 løk

  • 1 granateple

  • 1 blokk fetaost

  • Ca 20 mandler

  • 1 ss olje

  • 0,5 ss smør

  • 1,5 ss balsamico

  • 1 ts worcestershire-saus

  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Kok opp quinoaen. Skyll quinoen i kaldt vann. Kok opp 4 dl vann og hell oppi quinoaen. Kok under lokk på middels varme i ca. 15 minutter.

  2. Sett over på 200 grader varmluft. Skrell og del søtpotetene opp i små terninger. Ha over olivenolje og ønsket krydder (jeg brukte salt, pepper og litt chilli). Stek midt i ovnen i 15-20 minutter, til de er møre og gylne.

  3. Legg inn mandlene de 10 siste minuttene sammen med søtpotetene.

  4. Skjær løken i strimler, ca. 1 cm tykkelse. Stek løken på middels varme i en panne med smør og olje. Stek i ca. 8-10 minutter og rør jevnlig og forsiktig til løken blir my og får gyllen farge. Tilsett worcestershire-saus og balsamico. Fortsett å stek på middels varme til løken er helt my og karamellisert. Vær tålmodig. Smak til med salt og pepper til slutt.

  5. Stek spinat i litt olje.

  6. Ta granteplekjernene ut av granateple. og smuldre opp fetaosten.

  7. Fordel alle ingrediensene i en bolle og nyt!


Håper det smaker:)


-Hege-