Rød curry med laks og blomkålris

86EFCA9F-F2FD-4B76-9387-1445CE417A1B.jpeg

Ute etter en rask, sunn og smakfull hverdagsmiddag? Denne superraske og enkle lakseretten med rød curry ble uten tvil en ny hverdagsfavoritt hos oss:)
Jeg serverte med blomkålris siden jeg eeeelsker det, men barna hadde fullkornsris.

Du trenger: (til 4 personer)

  • 600 gram laksfilet (eller salmalaks)

  • 3 ts rød curry paste

  • 1 rød paprika

  • 3 vårløk

  • 10 sukkererter

  • 4 dl kokosmelk

  • 0,5 terning fiskebuljong

  • lime

  • koriander

Blomkålris:

  • 1 blomkål

  • 0,5 - 1 ss smør

  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Kutt fisken i passelige biter.

  2. Kutt paprika, vårløk og sukkererter i mindre biter.

  3. Varm en stor panne eller gryte med litt olje, og fres inn curry paste.

  4. Tilsett kokosmelk og fiskebuljong og kok opp.

  5. Tilsett fisk og grønnsaker og la den trekke under lokk til fisken er ferdig (ca. 5-7 minutter).

  6. Skvis en 1/2 lime over.

  7. Rasp blomkålen med et rivjern. Varm en panne med smør og stek blomkålrisen til den er varm. Tar kun 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.

  8. Server med blomkålris eller fullkornsris og topp med frisk koriander.

Håper det smaker:)


-Hege-