Dersom du ønsker å redusere inntak av karbohydrater av ulike årsaker, er det genialt å bytte ut pasta, ris og poteter med ulike former for grønnsak. Det kan være ulike grønnsaksmoser fremfor poteter, blomkålris fremfor ris, eller som i dette tilfellet, squashspaghetti fremfor spaghetti. Det er både sunt og næringsrikt, det er mettende uten å tilføre for mye kalorier, og det smaker veldig godt.
Prøv gjerne denne retten med kyllingfilet med fløtesaus og squashspaghetti.
Du trenger: (til 2 personer)
2 kyllingfilet
1 løk
2 fedd hvitløk
4 store sjampinjong
3 dl lett matfløte
2 ss lett creme fraiche
1 kyllingfond
salt og pepper
Revet parmesan
Squashspeghetti:
1 stor squash
1/2 ts salt
Fremgangsmåte:
Fin hakk løk og hvitløk og del sjampinjongen i passe store biter. Stek i en panne med litt olje. Krydre med litt salt og pepper.
Ha i fløte, creme fraiche og kylingfond og bland godt. La småputre i ca. 10 min. Spe på med litt vann hvis den blir for tykk. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt timian.
Stek kyllingfileten i olje eller smør til den får en god farge. Krydre med salt og pepper. Eller kyllingkrydder.
Riv squashen med et rivjern eller bruk spiralizer om du har det. Ha i en dørslag med litt salt og hell ca. 1 liter kokende vann over. Da er de klare til servering.
Server kyllingfileten med squashspaghetti, fløtesausen og litt revet parmesan på toppen.
Håper det smaker:)
-Hege-