Kylling med fløtesaus og squashspaghetti

IMG_9049.jpg

Dersom du ønsker å redusere inntak av karbohydrater av ulike årsaker, er det genialt å bytte ut pasta, ris og poteter med ulike former for grønnsak. Det kan være ulike grønnsaksmoser fremfor poteter, blomkålris fremfor ris, eller som i dette tilfellet, squashspaghetti fremfor spaghetti. Det er både sunt og næringsrikt, det er mettende uten å tilføre for mye kalorier, og det smaker veldig godt.
Prøv gjerne denne retten med kyllingfilet med fløtesaus og squashspaghetti.

Du trenger: (til 2 personer)

  • 2 kyllingfilet

  • 1 løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 4 store sjampinjong

  • 3 dl lett matfløte

  • 2 ss lett creme fraiche

  • 1 kyllingfond

  • salt og pepper

  • Revet parmesan

Squashspeghetti:

  • 1 stor squash

  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte:

  1. Fin hakk løk og hvitløk og del sjampinjongen i passe store biter. Stek i en panne med litt olje. Krydre med litt salt og pepper.

  2. Ha i fløte, creme fraiche og kylingfond og bland godt. La småputre i ca. 10 min. Spe på med litt vann hvis den blir for tykk. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt timian.

  3. Stek kyllingfileten i olje eller smør til den får en god farge. Krydre med salt og pepper. Eller kyllingkrydder.

  4. Riv squashen med et rivjern eller bruk spiralizer om du har det. Ha i en dørslag med litt salt og hell ca. 1 liter kokende vann over. Da er de klare til servering.

  5. Server kyllingfileten med squashspaghetti, fløtesausen og litt revet parmesan på toppen.


Håper det smaker:)

-Hege-