Spicy kylling med blomkålris

IMG_1739.jpg

Er du glad i sterk mat? Ja da er jeg ganske sikker du vil bli glad i denne. God i smaken, samtidig som den river godt. Sammen med blomkålris, som er en absolutt favoritt hos meg til slike type retter, så er dette en super kombo. Kanskje litt i sterkeste laget til de minste barna, men det kan du også styre litt selv ved å ta litt mindre chilli. Ellers fungerer den veldig bra å servere med din bedre halvdel eller gjester på besøk.

Du trenger: (til 2 personer)

  • 2 kyllingfilet

  • 1 rød paprika

  • 1 gul paprika

  • 3 vårløk

  • 1/2 chilli

  • 1 håndfull usaltede cashewnøtter

  • frisk koriander

  • 1 blomkål

Sausen:

  • 2 ss soyasaus

  • 1/2 chilli

  • 1 hvitløksfedd

  • 2 ss honning

  • 1 ss chillipaste

Slik gjør du:

  1. Kutt kyllingen i mindre biter og stek i litt oliven eller rapsolje.

  2. Lag chillisausen ved å finhakk chilli og hvitløk og bland sammen med de andre ingrediensene.

  3. Ha de ferdigstekte kyllingbitene i en bolle og bland inn sausen.

  4. Kutt opp paprika, vårløk og chilli. Stek paprika, chilli og cashewnøtter i litt olje til grønnsakene har fått litt farge.

  5. Ha kyllingen over i pannen med grønnsakene og tilsett vårløken. Bland alt sammen.

  6. Blomkålrisen lager du ved å raspe blomkålen med et rivjern. Stek så i panna i litt smør eller olje. Smak til med salt og pepper.

  7. Server med gjerne litt frisk koriander på toppen.

Håper det smaker:)

-Hege-