Ovnsbakt salmalaks med digg "topping" og blomkålpuré

Salmalaks i seg selv er jo veldig godt, men enda bedre å "piffe" den opp med en god topping. Som denne jeg lagde her om dagen kan jeg virkelig anbefale.
Den er rask og enkel å lage, sunn og veldig smakfull og god:)

Du trenger:

  • Salmalaks
  • 4 vårløk (eventuelt kan du bruke rødløk)
  • 1 chilli
  • Ca. 1 ss revet ingefær
  • Frisk koriander
  • Soyasaus
  • 1 blomkål
  • 1 ss ekte smør
  • sal og pepper

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader
  2. Finhakk vårløk, chilli, ingefær og koriander og bland sammen i en bolle
  3. Kutt salamlaksen i tynne skiver og legg i en ildfast form
  4. Fordel toppingen over laksen og hell soyasaus over
  5. Stek i ovnen i 12-15 minutter
  6. Kok blomkålen mør.
  7. Hell av vannet og mos med stavmikser sammen med smøret. Smak til med salt og pepper.
  8. Server laksen med blomkålpuréen og nyt.

Håper det smaker:)