Laks teriyaki med mango, spinat og blomkålris

3D9BB385-5ABD-4527-BC9F-72442247C60E.jpeg

Den perfekte kombo!

Denne retten setter laksen til litt nye høyder spør du meg. Teriyakismak på laks, sammen med mango og koriander er en fantastisk god kombo. Server med blomkålris, fullkornsris eller vanlig ris om du ønsker det.

Du trenger: (til 4 personer)

  • 600-700 gram laks

  • 1 dl teriyakisaus

  • 1-2 fedd hvitløk

  • 1 ss finrevet ingefær

  • 1/2 chilli

  • sesamfrø

  • 1 stor pose spinat

  • 1 mango (2 om små)

  • 1/2 agurk

  • 1 stor blomål

  • Frisk koriander

Fremgangsmåte:

  1. Bland teriyakisausen sammen med hvitløk, ingefær og chilli.

  2. Legg laksefiletene i en ildfast form. Ha på litt salt og pensle laksestykkene med sausen. Strø gjerne litt sesamfrø på toppen.

  3. Stek på 200 grader i 10-12 minutter.

  4. Varm en stekepanne med litt olje, tre en hvitløk på en gaffel og stek spinaten til den faller sammen. Krydre med salt og pepper.

  5. Riv blomkålen med et rivjern og stek i litt olje eller smør i et par minutter. Smak til med salt og pepper.

  6. Kutt mangoen i biter og agurken skiver.

  7. Server laksen på tallerken med blomkålris, spinat, mango, agurk og topp med litt frisk koriander.

Håper det smaker:)


-Hege-