Kremet gulrotsuppe med ingefær og chilli

IMG_7626.jpg

En fantastisk god kremet gulrotsuppe med gode smaker som ingefær og chilli. Styrken kan selvfølgelig reguleres etter ønske. Noen ganger drømmer jeg om å ha en restaurant med sunn og god mat…da hadde denne garantert stått på menyen:)

Du trenger: (2-3 porsjoner)

  • 6 gulrøtter

  • 1 gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 cilli

  • 1 ss revet ingefær

  • 1 ss tomatpuré

  • 1 ts salt

  • 1/4 ts cayennepepper

  • 1 l grønnsaksbuljong (2 terninger)

  • 1 beger lett creme fraiche

Tilbehør:

  • vårløk

  • friske urter

  • chilliflak

  • Evt sprøstekt bacon eller chorizo

  • Rugsprø kjeks eller godt grovt brød

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk, hvitløk og chilli og riv ingefær. Stek løken gyllen i litt olje, tilsett så de andre.

  2. Rør så inn tomatpuré og krydderet.

  3. Ha oppi buljongvannet og gulrøttene og kok til gulrøttene er møre. (ca. 20.25 min)

  4. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller blender. Tilsett ca. 2/3 av frem fraichen, resten kan spares til topping, og kjør videre til alt er godt blandet. Smak eventuelt til med mer krydder.

  5. Topp med en skje creme fraiche, vårløk, friske urter og ett chilliflak om du ønsker sterkere.

  6. Server med rugsprø kjeks, cottage cheese rundstykke eller godt brød til…og NYT!


Håper det smaker:)


-Hege-