En grov og næringsrik frokostkake som er utrolig enkel å lage og smaker overraskende godt. Ha som frokost, lunsj, turmat eller som en sunnere dessert. Holder deg god og mett lenge.
Du trenger:
2 modne bananer
2 ss peanøttsmør
2 ss honning (eller annen type søtning, feks lønnesirup, fiber sirup gold)
1 egg
2,5 dl melk (jeg brukte usøtet mandelmelk)
6 dl havegryn
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.
Mos banan godt i en stor bolle. Tilsett peanøttsmør, egg, honning og melk, og band godt sammen.
Bland så inn de øvrige ingrediensene og rør godt om.
Ha bakepapir i en liten ildfast form (ca. 17x25), og hell i røren.
Stek i ovnen i ca. 25-30 minutter. (se når toppen begynner å få litt gyllen farge).
Server gjerne med gresk yoghurt og bær, eller bland sammen 2 ss gresk yoghurt med 1 ss blåbær syltetøy uten tilsatt sukker.
Som dessert kan du gjerne servere med vaniljekesam og varme bær:)
Håper det smaker:)
-Hege-