Frokostkake

IMG_7359.jpg

En grov og næringsrik frokostkake som er utrolig enkel å lage og smaker overraskende godt. Ha som frokost, lunsj, turmat eller som en sunnere dessert. Holder deg god og mett lenge.

Du trenger:

  • 2 modne bananer

  • 2 ss peanøttsmør

  • 2 ss honning (eller annen type søtning, feks lønnesirup, fiber sirup gold)

  • 1 egg

  • 2,5 dl melk (jeg brukte usøtet mandelmelk)

  • 6 dl havegryn

  • 1 ts bakepulver

  • 1/2 ts vaniljesukker

  • 1/2 ts salt

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.
Mos banan godt i en stor bolle. Tilsett peanøttsmør, egg, honning og melk, og band godt sammen.
Bland så inn de øvrige ingrediensene og rør godt om.

Ha bakepapir i en liten ildfast form (ca. 17x25), og hell i røren.
Stek i ovnen i ca. 25-30 minutter. (se når toppen begynner å få litt gyllen farge).

Server gjerne med gresk yoghurt og bær, eller bland sammen 2 ss gresk yoghurt med 1 ss blåbær syltetøy uten tilsatt sukker.
Som dessert kan du gjerne servere med vaniljekesam og varme bær:)


Håper det smaker:)

-Hege-