Marinert kylling med gulrot- og squashnudler i peanøttsaus

Var en kveld det ble litt senere middag på oss voksne og vi hadde skikkelig lyst på noe asiatisk. Da endte det med denne nydelige thai-inspirerte retten proppa full av masse gode smaker. Jeg liker som mange kanskje har skjønt, å bytte ut pasta, ris og poteter med alternativer laget av grønnsaker. Så denne gangen endte det med nudler av gulrot og squash. Blir like overraska hver gang jeg prøver noe nytt hvor utrolig godt grønnsaker kan gjøres. 
Prøv denne retten så skjønner du hva jeg mener. 

Og du tenker kanskje at peanøttsmør er langt fra sunt i en middag. Men for å få et fullkomment måltid, trenger vi også sunt fett. Dette får du fra peanøttsmør, samtidig som det også inneholder både vitaminer, mineraler og proteiner. 

Oppskrift til 2 porsjoner:

Marinert kylling:

  • 2 kyllingfilet
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss honning (eller yaconsirup)

Kutt kyllingfileten i biter og ha i en plastpose sammen med soyasaus og honningen. LA dem ligge å marinere i noen  minutter. Stek så i panna. 

Gulrot- og squashnudler i peanøttsaus:

  • 3 gulrøtter
  • 1 squash
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts karri
  • 1 ts revet ingefær
  • 1/2 finhakket chilli
  • 1 dl kokosmelk
  • 3 ss peanøttsmør
  • 1 ss honning
  • Avokado, vårløk, koriander og cashewnøtter

1. Kutt gulrot og squash i strimler eller med en spiralizer.
2. Hakk sjalottløk og hvitløk i biter og stek i med olje i en gryte til løken er gyllen. Rør inn karri.
3. Tilsett kokosmelk, penaøttsmør og honning og kok opp. La den stå å småkoke mens du rører rundt til den blir tykk. Kjør den så med stavmikser til den er klumpfri. 
4. Bland sausen inn i nudlene sammen med finhakket chilli.
5. Server med den marinerte kylllingfileten og topp med vårløk, avokado, koriander og eventuelt litt cashewnøtter. 

Drøm deg bort til Thailand og nyt:)

Hege