Havrekjeks

IMG_7780.jpg

Sunne og gode havrekjeks som er supre å ta med i tursekken eller ha til kaffe elle tekoppen. Spis de som de er, eller med brunost eller syltetøy på.


Du trenger: (ca. 30 stk)

  • 6 dl havregryn

  • 2 dl lettmelk

  • 2 dl fin sammalt hvete

  • 50 gram smør

  • 1/2 ts salt

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ss sukker

Slik gjør du:

  1. Ha melken over havregrynen og la trekke i ca. 15 minutter.

  2. Smelt margarin og bland alt sammen med de øvrige ingrediensene. Elt godt sammen til en fast deig.

  3. Sett ovnen på 200 grader og legg bakepapir på 2 stekebrett.

  4. Bruk en spiseskje og kjevle ut til en sirkel til den er ca. 1/4 cm tykk. Bruk et glass og form ut kjeksen. Legg så på stekebrettet.

  5. Stek så kjeksene til de er gyllenbrune, ca. 15 minutter.

  6. Avkjøl på rist.

  7. Nyt som de er eller med brunost eller syltetøy på:)

  8. Oppbevares i glass med lokk eller en tett boks.


Håper det smaker:)


-Hege-