Ovnsbakt pannekake med serrano og mozzarella

DF8C8BE6-78D8-4B66-9081-7B672A723590.jpeg

Asså den her…så innmari enkelt og så utrolig godt. Må prøves!

Hvis ikke du har prøvd å lage ovnsbakt pannekake, også kalt “Dutch baby”, vil jeg absolutt anbefale å prøve. Er som en slags pannekake, men konsistensen blir noe annerledes da den bakes i ovnen, og du får en deilig sprø skorpe. Toppingen kan selvfølgelig varieres helt ut i fra hva du liker og hva du har tilgjengelig. Jeg brukte hva jeg hadde i kjøleskapet, men heldigvis hadde jeg mine favoritter; serranoskinke, mozzarella, cherrytomat og ruccola.

Skal du lage til flere, er det bare å doble oppskriften og lage i langpanne. Og skal barna ha, kan du toppe med for eksempel skinke/bacon, ost, tomat, champignon, eller hva de måtte like.

Ingredienser:

  • 2 ss smør

  • 3 egg

  • 1,5 dl melk

  • 2 dl siktet speltmel ( her kan du velge den meltyper du ønsker, evn. finere eller grovere)

  • 2 ss revet parmesan

  • 1/2 ts salt

  • 1 ts oregano

  • 1 ts timian

  • 6-8 cherrytomater

  • Serranoskinke (eller annen type skinke)

  • Fersk mozzarella

  • Ruccola

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 220 grader. Tilsett smøret i en jernstekepanne og sett i ovnen til smøret er smelta. I mellomtiden blander du sammen egg, melk, mel, ost og krydder til en klumprfri røre.
Ta pannen ut av ovnen, og hell røren i pannen.
Sett pannen tilbake i ovnen og stek i ca. 20 minutter. Jeg tok den ut 5 minutter før, og tok på skinke og mozzarella da jeg elsker halvsmelta mozzarella., og satt den tilbake i ca. 5 nye minutter.

Når pannekaken er ferdig stekt, tar du den ut og topper med ruccola. I tillegg hadde jeg litt pesto og chilliflak på toppen. Nyyyydelig:)

Håper det smaker:)

-Hege-