Hummus av kikerter

2FF15F89-D622-4B76-8648-EF1554045CD5.jpeg

Et sunt, godt og anvendelig tilbehør!

Fantastisk enkel og god dip som passer utmerket som tilbehør til oppkuttede grønnsaker og speltlompechips, ha under pålegg i stedet for smør, eller som tilbehør til salaten eller middagen.

Enkelt og raskt å lage, og ikke minst næringsrikt og godt:)

Du trenger:

  • 1 boks kikerter

  • Ca. 0,5 dl av laken til kikertene

  • 1-2 fedd hvitløk

  • 1 ss tahini

  • saften fra en 1/2 sitron

  • salt, pepper og spisskummen (evt. litt chillikrydder om du ønsker litt sterkere smak)

Slik gjør du:

  1. Start med å sile av kikertene og skyll godt i kaldt vann. Behold laken.

  2. Ha kikerter, hvitløk, tahini og litt av laken til kikertene i en foodprosessor eller bruk stavmikser. Spe på med resten av laken til den konsistensen du ønsker.

  3. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og spisskummen.

  4. Topp med paprikapulver eller chilipulver om sterkere og eventuelt litt frisk koriander.

IMG_2807.jpg

Nyt til oppkuttede grønnsaker og/eller speltlompechips.



Håper det smaker:)


-Hege-