Ned i vekt i 2019? Ikke gjør disse feilene!

Foto: vgnett

Foto: vgnett

Er vel ikke så ukjent tema at mange har at mål om å gå ned noen kilo når januar kommer. Motivasjonen er på topp og det er lett å sette seg korte og kanskje urealistiske mål. Men ønsker du et varig resultat, ja så er det noen feller du ikke bør gå i.

  • Ikke sett deg et mål om at du skal trene fem ganger i uka, når du vet du kanskje ikke har mulighet til mer enn tre. Det ender bare med at du føler du har mislykkes og gir opp, i stedet for å senke kravene til seg selv og være realistisk. Det gir deg en mestringsfølelse og du får motivasjon til å stå på videre.

  • Ikke nekt deg matvarer fra kostholdet som du innerst inne elsker. Jo mer du sier “det skal jeg ikke ha, det skal jeg ikke ha”, vær sikker på at jo mer lyst får du på det. Men ha som mål og begrens det du vet ikke er så bra hvis målet er å gå ned i vekt.

  • Ikke ha hovedfokus på en treningsform du ikke liker, da vil du ikke klare å holde treningen vedlike. Finn en treningsform du liker og dyrk den, så kan du heller “spe” på med andre treningsformer for variasjon. For best resultat, vil jeg anbefale en kombinasjon av styrke og kondisjon, men liker du bedre og løpe enn å trene styrke, ja så har du hovedfokus på løping, men inkluderer litt styrke, og motsatt.

  • Ikke ha en sluttdato. Ikke tenk at dette er endringer frem til sommeren eller når det måtte være. Tenk at du skal gjøre endringer som du skal leve med livet ut. Bli glad i trening, bli glad i sunn og god mat. ikke tenkt diett, tenk livsstil, og finn det som passer for DEG og din hverdag, slik at du holder det over tid.

For å lykkes i det lange løp…ikke gå for hardt ut, ikke nekt deg selv ting eller straff deg selv dersom det ikke gikk helt etter planen en dag. Innse at det vil komme noen humpler på veien og noen perioder som setter en litt mer tilbake, men ikke gi opp av den grunn.
Husk at litt er bedre enn ingenting, og spiser du litt sunnere og beveger deg litt mer enn du gjør i dag, ja så er du på god vei!


Et lite steg i riktig retning, kan være ditt største steg i ditt liv!

-Hege-

Ønsker du hjelp til å nå dine mål, hjelper jeg deg gjerne med en kostholdsplan tilpasset deg og dine behov og mål.
Ta kontakt på post@hegehushovd.no for mer informasjon eller for en uforpliktende prat.

Følg meg gjerne på Instagram @hegehushovdno, eller på min Facebookside Hege Hushovd - sunn endring 
for inspirasjon til en sunnere livsst