Anette fikk endret sin livsstil, men hvordan går det med henne nå?

IMG_2916.JPG

Det er ikke uvanlig at mange som går ned i vekt, ikke klarer å holde seg der. Mange går gjerne opp igjen, og i noen tilfeller enda mer. Det nytter ikke å gå på en diett, for så å ende tilbake til sin gamle livsstil. Det handler om å finne sunne endringer som en kan leve med og bli glad i, slik at endringene holdes over tid og kiloene forblir borte.
Anette kom til meg for første gang i 2015, slet med lite energi og overskudd og sa hun aldri skulle sette sine bein på et treningsstudio. Hennes “reise” har jeg skrevet om tidligere. Men hvordan går det med Anette i dag?

Og det beste av alt dette er bare begynnelsen😉

Ja slik avsluttet jeg historien min sist. Jeg fikk fantastisk hjelp til å snu en livssituasjon og delte min historie her på bloggen. Men JA det var faktisk bare begynnelsen. Jeg delte også før og etter bilder, og det er ofte inspirerende for mange å se. Men hva så når det har gått 6 mnd... 1 år... eller 3, 4, 5 år. Jobben er ikke nødvendigvis over akkurat idet kiloene er av. Det er en livsstil. Jeg deler gjerne hvordan det har gått med min livsstil, og håper det kan være til inspirasjon.

Jeg fikk noen spørsmål etter sist som at, nå er du vel fornøyd? Nå er du i mål? Nå skal du vel slutte med PT? Nå er du vel ferdig? Mange tenker nok at det er over/ferdig/slutt når man er i mål med kiloene. Ja jeg var fornøyd med å ha gått ned kiloene, og på en måte var jeg i mål, men jeg hadde bare så vidt begynt. Det handler om så mye mer enn det. Målet må være at det blir en livsstil og som det ligger i ordet skal det vare hele livet. Jeg har en startdato jeg begynte på min sunne endring, men jeg har ikke en sluttdato. Det handler om å finne sin balanse og en indre glede og motivasjon for sunnhet og aktivitet.

ENJOY THE JOURNEY !

Jeg kjente jeg var mer motivert enn noen gang, og jeg kjente jeg elsket livsstilen og den var blitt helt nødvendig i livet mitt. Jeg kjente drømmer som hadde ligget der langt under sykdom, strev og slit kom fram og tillegg vokste det fram nye drømmer også.

Jeg fortsatte med PT. Ikke like ofte som før, men det var gull verdt med de timene. Det hjalp meg til å holde oppe motivasjonen, følge planen og ikke minst, ikke slippe taket i drømmene. Det var en herlig pustepause hvor jeg bare kunne komme og slippe å tenke, bare gjøre som en fikk beskjed om. Det var digg med en skikkelig syrefest og bli pushet litt mer. Det var et sted jeg fikk mer kunnskap. Et sted jeg kunne stille spørsmål. Det var et sted jeg ble oppmuntret og fikk energi og glede. Og ikke minst det var et sted der jeg fikk bygget grunnmuren i mental styrke. Det har kommet godt med og er en rikdom jeg tar med videre i livet og bygger videre på. Takk Nizam (coachvalentino)

Kostholdet var nå blitt en vane. Men jeg hadde fortsatt noen litt strenge regler for meg selv. Når man skal gå ned mange kilo må man ta noen valg og prioriteringer og en periode være litt ekstra nøye. Det går for en periode, men det viktigste for å finne en sunn balanse er at det er etterlevelig over tid. Jeg var i mål med kiloene, en intens periode var over, så skulle jeg gå over til livsstilen. Det handler da om å finne en balansen mellom sunnhet og kos, aktivitet og hvile. Jeg visste så godt at jeg kunne slippe opp. Det var en ny fase. Jeg var ikke helt forberedt på at det skulle gi visse følelser. Jeg viste så godt sannheten. Men det hjelper ikke å bare vite det i hode, det må synke ned i hjertet for at det skal bli endel av deg. Jeg var så heldig å treffe Hege på treningsenteret og vi hadde også noen treningsøkter sammen. Du er alltid god å snakke med. Jeg fikk gode råd og litt streng beskjed om å kose meg mer. Jeg måtte ta et bevist valg!! Jeg måtte faktisk tvinge meg til å spise to ruter melkesjokolade, ta et kakestykke i bursdag og stå over en treningsøkt. I begynnelsen gjorde det nesten vondt. Jeg kjente på dårlig samvittighet, tanker som straffetrening, nå blir jeg tjukk, nå er treningsøkten bortkastet osv. Hadde aldri trodd jeg skulle komme dit, men det var en interessant erfaring å kjenne på og en erfaring rikere. Jeg fikk bruk for mental styrken. Jeg prøvde å være reflektert, men måtte ta bevisste valg hver dag, og jeg hadde endel samtaler med meg selv.

FEELINGS ARE MUCH LIKE WAVES, WE CAN'T STOP THEM FROM COMING BUT WE CAN CHOOSE WHICH ONE TO SURF !

Jeg fryder meg når jeg nå kan si med hånda på hjertet at jeg har funnet min balanse. Men merk at det betyr ikke at det er en fryd hver eneste dag. Jeg er takknemlig for der jeg er i dag. Jeg har fått «verktøyet», men jeg må selv velge å bruke det til en sunn og aktiv livsstil hver dag.

47490312_1542493762520384_3909150452519796736_n.jpg

Jeg begynte å ta nye steg litt ut av komfortsonen. Jeg hadde jo så virkelig erfart at det er der det magiske skjer. Jeg har alltid vært fascinert av hinderløp, og plutselig begynte jeg å se en mulighet for at jeg faktisk kunne klare det. Jeg var heldig å vinne en plass på et lag til strongman run 2017. Husk du må gripe sjansene når de kommer! Jeg trådte opp den store dagen etter nattevakt og uten å ha møtt noen på laget. Med en tåre i øyekroken stod jeg på startstreken med nummer på brystet. Det var min drøm. Glemmer aldri følelsen av å løpe i mål. Det gav virkelig mersmak, og det er så gøy hvor mye treningsglede smitter. Noen venninner begynte å spørre om styrketrening og hinderløp, så da startet jeg faktisk gruppetrening i en gymsal. Herlighet så morro å spre treningsglede. Jeg bestemte meg og for at strongman run 2018 stiller jeg med eget lag. 22. september ble en fantastisk dag med treningsglede, vennskap og mestringsfølelse når jeg og mitt dreamteam løp strongman.
Så dukket det opp Navy Race. Et nytt hinderløp med litt militærpreg. Det kriblet i hele kroppen samtidig som det var minst 100 gode grunner for at det ikke var noe for meg. Husk å følge ditt hjertes vingeslag. Det var nå klart for et nytt steg ut, 8km og 30 hinder og for å toppe det hele med 5 kg vektvest. Ja det kostet endel mot og måtte prioriteres, men for et eventyr det ble og som jeg vokste. Var det verdt å stå opp kl 05:15, kjøre fire timer hver vei alene - JA for det var min drøm. Ellers har jeg holdt flere bootcamper ute. Jeg digger det. Det er så gøy å oppleve treningsglede og rå energi med dekk og tømmerstokker. Det gir meg så mye glede og energi tilbake. Nå i Oktober var det klart for første utgave av mandals modigste mudrun. Jeg fikk muligheten til å holde felles oppvarming og hadde selvfølgelig eget lag. Herlighet så stort.

Det har vært mange fantastiske opplevelser. Jeg er så ydmyk, stolt og takknemlig. Det er en stor glede å kunne gi videre det jeg har fått.

Det vokste fram en drøm om mer kunnskap og gjøre mer ut av det å hjelpe andre. Jeg hadde vært gjennom utallige ganger diverse hvis.. om... muligens... dersom... hva... hvordan... da jeg fikk høre fra min PT :

JUST DO IT !

April begynte jeg på PT studiet hos AFPT (akademi for personlig trening) og jeg har ikke angret et sekund. Så lærerikt og spennende. Jeg har fått muligheten til å begynne å praktisere dette fantastiske yrket litt. Å så utrolig stort det er å se kundene oppleve å få energi, mindre smerter, glede, sunne vaner, livskvalitet, selvtillit, ny kunnskap og utvikle seg. Det er nettopp det jeg og gjorde. Og det kan ikke måles i kroner og øre.

THE SMALEST STEP IN THE RIGHT DIRECTION CAN TURN OUT TO BE THE BIGGEST STEP OF YOUR LIFE !

Jeg tørr nesten ikke tenke på det, hvis ikke jeg hadde sendt den første mailen til deg Hege. Det ble virkelig starten på et nytt liv. En stor takk for at du alltid heier på meg. Hege er blitt en del av mitt liv. Du har en plass i mitt hjerte, og så er du alltid grei å ha på mobilen i lomma når det skal handles og lages mat. Digger oppskriftene dine. Det er flest hverdager for oss alle og da er det godt å ha de gode oppskriftene som vaner som funker hver dag. Så er det dager en har mer tid og overskudd til å stå på kjøkkenet. Da er det gøy å bla litt i arkivet på bloggen og finne nye spennende retter.

Mine favorittoppskrifter:

Sukkerfrie kanelsnurrer
Enkel granola
Kremet kyllingwok
Fylt squash
Sjokolademilkshake
Proteinkuler

Hvis jeg skal gi noen råd på veien dersom du har et ønske om å endre din livsstil:

  • Bestem deg! Tenk Day one! ikke one day!

  • Vær realistisk! Ting tar tid! Den største feilen mange gjør er å begynne for hardt. Sett deg noen mål underveis,men tenk at det skal bli en livsstil. Vær innstilt på at det blir ikke like gøy og lett hver dag. Jeg har hatt og har mye hjelp av motivasjonsord. Har delt noen av mine favoritter her. Bruk indre dialog.

  • Skaff deg noen gode hjelpere. Husk det er ikke et svakhetstegn, men et sunnhetstegn å få hjelp. Sammen er vi mye sterkere. Hege og Nizam When I count my blessings I count you twice 😘

  • Take a walk outside your comfortsone and see what happends...

47287919_229469501094621_6216351629176733696_n.jpg

Og sist men ikke minst

FOLLOW YOUR DREAMS 💖

Klem fra Anette

Og vet du hva, det er fortsatt bare begynnelsen😉

Takk for at du deler din inspirerende historie Anette:)

Stå på videre!!

-Hege-

Ønsker du hjelp til å endre din livsstil? Sammen kan vi hjelpe deg og lage et opplegg som passer for nettopp DEG!
Ikke vær redd for å ta kontakt - post@hegehushovd.no.

Følg meg gjerne på instagram @hegehushovdno, eller på min facebookside Hege Hushovd - sunn endring for inspirasjon til en sunnere livsstil.