Vegetargryte med søtpotet og kokosmelk

IMG_0393.JPG

Jeg er generelt glad i kjøttmiddager, i form av både kylling, fisk og kjøtt, og kommer nok aldri til å bli vegetarianer. Men jeg har et lite ønske om å redusere inntaket noe, så har derfor i det siste blitt mer bevisst på å ha hvertfall en kjøttfri middag i uka. Det er utrolig mye godt og spennende en kan lage selv om det ikke inneholder kjøtt, i tillegg så er det bra for både helsa, miljøet og lommeboka.
Kjøttet blir som oftest erstattet av bønner, linser, kikerter og masse gode grønnsaker, så rettene er alikevel næringsrike og sammensatte.

Prøv for eksempel denne indiskinspirerte gryta her med blant annet linser, søtpotet og kokosmelk, og jeg er sikker på du ikke føler du mangler kjøtt. Den er både næringsrik, mettende og smakfull:)

Du trenger:

  • 1 løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 chilli (kan sløyfes)

  • 2 gulrøtter

  • 300 gram søtpotet

  • 1 boks hakkede tomater

  • 1 boks kokosmelk

  • 1 boks kikerter

  • 1 boks linser

  • 2 ts tikka masala krydder

  • 1 ts koriander

  • 1 ts spisskummen

  • salt og pepper

  • 1/2 lime

  • Frisk koriander

  • Fullkornsris

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk, hvitløk og chilli og stek i litt olje.

  2. Skjær søtpotet og gulrøtter i mindre biter og stek videre.

  3. Tilsett hakkede tomater og kokosmelk, og bland inn krydderet (tikka masala, koriander, spisskummen). La det småkoke til grønnsakene er møre .

  4. Skyll linser og kikerter i kaldt vann, og ha oppi gryta på slutten av koketiden. Føler du den blir litt tykk, kan du gjerne tilsette litt fond/buljongvann til du får den konsistensen du ønsker.

  5. Smak til med salt, pepper og skvis over litt lime.

  6. Server med frisk koriander og fullkornsris.


Håper det smaker:)


-Hege-