Indisk vegetargryte

Kjempegod og smakfull indisk vegetargryte med blomkålris og yoghurtdressing

Tenker du at vegetarmiddag er kjedelig….oh no! Denne her er bare utrolig god i smaken. Sammen med blomkålris og yoghurtdressing, ble det en skikkelig god kombo. Den er fyldig og god med både kikerter og masse grønnsaker. Proppa full med gode næringsstoffer.

Du trenger: (ca. 4 porsjoner)

  • 1 blomkål

  • 1/2 squash (eller 1 om du øsnker)

  • 2 gulrøtter

  • 1 løk

  • 1-2 fedd hvitløk

  • 1 ss finhakket ingefær (kan også bruke malt ingefær)

  • 1 boks kikerter

  • 1 boks hakkede tomater

  • 3 ss tomatpure

  • 3 dl matfløte (gjerne lett)

  • 2 ts garam masala

  • 1/2 ts chillipulver

  • 1 ts malt koriander

  • 1 ts spisskummen

  • Frisk koriander

Yoghurtdressing:

  • 2 dl yoghurt naturell

  • en neve hakket frisk koriander

  • Sitron

  • salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk løk, hvitløk og ingefær og stek i litt olje.

  2. Kutt squashen i små biter og rasp gulrøttene. Ha oppi pannen. Tilsett så krydderet.

  3. Skyll kikertene i kaldt vann og ha oppi sausen sammen med hermetiske tomater og tomatpuré., og la den småputre litt.

  4. Rør inn matfløte og smak til med salt og eventuelt litt lime.

  5. Lag blomkålris ved å raspe blomkålen og og steke i litt olje/smør. Smak til med salt og pepper.

  6. Lag yoghurtdressingen ved å blande yoghurt, hakke koriander, sitron, salt og pepper.

  7. Server gryta med blomkålris, yoghurtdressing og frisk koriander.

Håper det smaker:)


-Hege.