Thailandsk kyllingsuppe

Denne thaiinspirerte kyllingsuppa får virkelig blodpumpa i gang. Med chilli, ingefær og kokosmelk.
Passer ypperlig når man skal kose seg med kjæresten, eller man får gjester på besøk. 

Du trenger: (2 porsjoner)

  • 400 g kyllingfilet
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 gul løk
  • 4 champignon
  • 1/2 chilli
  • 1 ss revet ingefær
  • 1 sitrongress
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl kyllingkraft
  • 1 ts chillipasta
  • 4 ss fiskesaus
  • 4 ss limejuice
  • Koriander

Fremgangsmåte:

Kutt kyllingfileten i biter og stek lett i litt olje. Ikke for mye da de også skal i suppen. Sett til side.
Finhakk ingefær og sitrongress. Kutt gulrøttene, løk og chilli, og ha alt sammen i en gryte sammen med kokosmelk, kyllingkraft og chillipasta.
La suppen småkoke i 20 minutter. Smak til med fiskesaus og limejuice. 

Del soppen i 4 deler og ha oppi suppen sammen med kyllingbitene. Småkok videre i ca. 5 minutter.
Pynt med frisk koriander og om ønskelig kan du servere med enten ris eller grove rundstykker.

Håper det smaker:)