Hjemmelagete kjøttkaker med brokkoli- og blomkålmos

En god tradisjonsrik kjøttkakemiddag er som regel ikke feil. Men hva med å gjøre den litt sunnere med å bytte ut poteter og saus med en god mos laget av brokkoli og blomkål? Og kjøttkaker laget av karbonadedeig, så får du i deg rent kjøtt med mindre fett og masse viktige næringsstoffer fra grønnsakene:)

Kjøttkaker:

  • 600 gram karbonadedeig
  • 2 ss potetmel
  • 1,5 dl melk
  • 1 egg
  • malt muskat
  • malt ingefær
  • salt og pepper
  • 1 brokkoli
  • 1 blomkål
  • 1 ss ekte smør
  • 1 ss lett creme fraiche
  • 5-6 gulrøtter
  • 1 gul løk

Kjøttkaker:
Bland karbonadedeig, potetmel og melk i en bolle. Gjerne med en stavmikser. Ha i krydderet og egget og bland godt. 
Bruk en spiseskje og lag passende kjøttkaker som du steker i panne sammen med litt ekte smør.

Brokkoli- og blomkålmos:
Kok brokkoli og blomkål møre, hell av vannet og mos med stavmikser sammen med smør og creme fraiche. Smak til med salt og pepper. 

Server med kokte gulrøtter og stekt løk til. 

Håper det smaker:)

Hege