Ovnstekt laks med soya og tzatziki

Da var hverdagen i gang igjen etter juleferien, og jeg og sikkert mange andre, kjenner det er godt å komme tilbake til hverdagen og sunne, gode vaner igjen. 
Å få i seg et sunt og sammensatt fiskemåltid er en god start på det nye året og legger et godt grunnlag.

Denne lakseretten med wokede grønnsaker i soya og tzatziki, er både sunn og enkel og rask å lage. 

Du trenger (4 porsjoner):

  • ca. 600 g laksefilet
  • salt og pepper, evt litt fiskekrydder
  • 1 brokkoli
  • 1 blomkål
  • 3-4 gulrøtter
  • 1 rødløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss soyasaus

Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. 
Legg laksefiletene i en ildfast form og krydre med salt og pepper. Du kan også velge å bruke sitronpepper eller fiskekrydder. 
Sett i ovnen i 12-15 minutter. 

Vask og skrell grønnsaker og kutt i mindre biter. 
Wok grønnsakene i olivenolje og ha over soyasaus. Her kan du selvfølgelig velge å ha i enten mer eller mindre.

Tzatziki:

  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1/2 agurk
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper
  • 1 båt sitron (kan sløyfes)

Vask og riv agurken med et rivjern. Skvis ut vannet og bland med gresk yoghurt, sammen med finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper og skvis en sitronbåt over. 
Lag den rett før servering, eller la den stå kaldt frem til servering.

Server laksen med grønnsaker, soyasaus og hjemmelaget tzatziki.

Håper det smaker:)