Grønnsakspuré suppe!

Føler du at du sliter med å få i deg nok grønnsaker? 
Det anbefales å spise 500 gram grønnsaker, frukt og bær hver dag. Det kan for mange være utfordrende å klare å få i seg nok.
Hva da med å prøve en purésuppe med masse grønnsaker i?
Grønnsakene kan varieres, her er det bare å bruke det du har og det du liker. 
Jeg ønsker å dele denne oppskriften som hvertfall etter min smak ble veldig god:)
Denne holder til 4 gode porsjoner:

Du trenger:

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 100 g sellerirot
  • 150 g blomkål
  • 150 g brokkoli
  • 1/3 squash
  • 150 g frosne grønne erter
  • 1 liter vann
  • 4 dl matfløte (evt halvparten melk)
  • 2 ss stekeolje
  • salt og pepper
  • Kesam
  • Pesto
  • Gresskarkjerner
  • Olivenolje

Start med og vask grønnsakene godt og kutt i grove biter. 
Ha 2 ss stekeolje i en kasserolle og stek løk og hvitløk gyllent. Tilsett så resten av grønnsakene (utenom ertene), sammen med vann og matfløte/melk.
Kok opp pog la suppen koke til grønnsakene er møre, ca 25 min. 
Deretter tilsetter du ertene og og koker videre i 2-3 minutter.

Mos så suppen med stavmikser, eller bruk blender. Bruker du blender må du bare passe på at denne tåler varme, eller om du venter til det er litt avkjølt, og ha i litt og litt suppe. 
Smak til med salt og pepper.

Fordel suppen i skåler og server med litt kesam, pesto, gresskarkjerner og en god olivenolje. Og gjerne litt grovkverna pepper.
Server for eksempel med et godt rugbrød til og nyt:)