Sukkerfri Panna Cotta

Enkle, gode og sukkerfrie Panna Cotta med bringebær/jordbærsaus

Personlig så er panna cotta en av mine absolutt favortittdesserter. Og da er det ingenting bedre enn å ha funnet en nydelig oppskrift på en sukkerfri variant. Så fare for at denne blir en gjenganger når vi har middagsgjester:)

Oppskrift til 6-7 porsjoner:

  • 6 dl lettmelk
  • 3 vaniljestang
  • 4 ss sukrin
  • 9 gelatinplater
  • 6 dl gresk yoghurt (jeg blandet gresk yoghurt naturell og vanilje)

Del vaniljestanga og skrap ut "innmaten". Ha det oppi en kjele sammen med vaniljestanga, sukrinen og melka og varm opp til kokepunktet. Sett kjelen så til side og bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 min. Klem vannet ut av gelatinplatene og bland inn i den lunkne melkeblandingen. Sil det deretter over i en bolle og avkjøl noe før du blander inn gresk yoghurt. 
Hell det så over i serveringsglass/skåler og la det stå i kjøleskapet i ca. 3 timer. 

Saus:

  • 400 gram bær (i denne hadde jeg ca. 250 gram bringebær og 150 gram jordbær, av den grunn at jeg rett og slett hadde ikke nok av en sort)
  • 2 dl vann
  • 40 gram sukrin

Kjør i blenderen.

Før servering heller du sausen over Panna Cottaene og topper med friske bær.