Vegisterkaker

1EF8A8A8-0AAF-4C2F-87A1-22AF49E6300E.jpeg

Det kjøttfrie alternativet til medisterkaker. Garantert ikke siste gangen jeg lager disse!

Den tradisjonsrike ribbemiddagen byr på endel kjøtt, med både ribbe, julepølse og medisterkake. Hvis du ønsker et kjøttfritt alternativ til denne retten, kan jeg absolutt anbefale disse vegisterkakene inspirert av veganmisjonen.

Med hovedingrediensene ris og blomkål, pluss de julete krydderne muskat og ingefær, ble disse overasskende gode og et supert kjøttfritt alternativ til julemiddagen for de som ønsker det.

Du trenger: (til ca. 12-14 stk)

  • 2 dl ris

  • 1 stor blomkål

  • 2 dl havregryn

  • 1 ss grønnsaksbuljong

  • 1 ts malt ingefær

  • 1 ts malt muskat

  • salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Kok risen i dobbelt så mye vann og litt salt.

  2. Del blomkålen i små biter og kok de møre.

  3. Ha den ferdigkokte risen, blomkåkbitene, havregryn, buljong og krydder i en bolle og mos med stavmikser. Smak eventuelt til med mer krydder eller buljong.

  4. Form vegisterkakene og stek i smør eller olje til de er gylne og litt sprø på begge sider.

  5. Serv er med ønsket tilbehør. Jeg hadde poteter, rosenkål, rødkål og brun saus.

Håper det smaker!


-Hege-