Sukkerfritt syltetøy med eple og honning

Nydelig hjemmelaget jordbærsyltetøy uten sukker og tilsetningsstoffer, laget på 1-2-3!

Dersom man ønsker noen sunne endringer i hverdagen som kan være med å gi resultater, om det er smalere midje eller mer stabilt blodsukker. Ja så er noe av det beste du kan gjøre, å redusere inntaket av sukker. Er ikke alltid en tenker over hvor mye tilsatt sukker det finnes i ulike matvarer, men her er det faktisk endel å hente. Vanlig syltetøy en kjøper i butikken er et typisk eksempel på det. 
Så lag syltetøyet selv, uten sukker, og uten tilsetningsstoffer, utrolig enkelt og veldig raskt å lage. 

Eplet inneholder et stoff som heter pektin, som er et naturlig fortykningsmiddel. Og i stedet for å bruke sukker som kan være med å gi helseplager, bruk honning som er et naturlig og næringsrikt søtningsstoff. 

Du trenger:

  • 400-500 gram jordbær
  • 1 eple
  • 1 ss honning

Skyll jordbærene, skrell eplet og kutt i biter. Ha alt i en blender sammen med  honning (jeg brukte flytende økologisk).
That´s it!!
Hell det over i en krukke eller boks med lokk og sett i kjøleskapet. Kan stå i 2-3 dager.

Ikke bare er det sunt og enkelt, men det beste av alt, det inneholder masse næringsstoffer, gir stabilt blodsukker, metthetsfølelse og kan bidra til å redusere vekt og midjemål.

Nyt syltetøyet på brødskiven eller hjemmelaget knekkebrød, på sunne pannekaker eller vafler, ha over havregrøten eller i en skål med cottage cheese.  

Håper det smaker:)