Når høstmørket kommer og motivasjonen faller

fullsizeoutput_4d7d.jpeg

Hvor ble det av motivasjonen?

Det er sikkert flere enn meg som kjenner at motivasjonen kan dale litt nå på høsten når det blir både mørkere og kaldere. Vi har aller mest lyst å krype under dyna og bare bli der lengst mulig, og innta sofaen med pledd og stearinlys, og gjerne noe snacks på kvelden.

Må innrømme jeg selv kjemper en del med motivasjonen for tida, og selv om jeg har lyst å la være å trene, og jeg har lyst å ikke tenke på hva jeg putter i meg, så tillater jeg meg det bare ikke. Ikke helt hvertfall.

Så hva gjør jeg? Jo, jeg senker blant annet kravene mine litt. Jeg trener, men jeg varierer treningen, og jeg trener noe mindre enn hva jeg vanligvis gjør. Jeg kjenner etter hva kroppen er i modus for den dagen. Kanskje det er en god tur i skogen i stedet for styrketrening på senteret. Eller litt mer lett styrke i stedet for cardio. Selvom jeg av og til har lyst å “drite i alt”, så tillater jeg meg det ikke, da jeg vet at jeg risikerer å komme inn i en sirkel jeg ikke trives i.

Det er virkelig mange ganger jeg bare må tvinge meg på trening, men jeg gjør det. Og grunnen til at jeg gjør det selvom lysten ikke er tilstede en plass der og da, så vet jeg bare hvor ufattelig godt det føles etterpå. Jeg vet jeg blir så fornøyd, og rett og slett stolt av meg selv etterpå når jeg er ferdig med en treningsøkt på dager der motivasjonen er helt på bånn. Jeg sier til meg selv før jeg begynner å trene, bare for å få i gang motivasjonen, at økta trenger ikke være verken lang eller hard, litt er bedre enn ingenting. Og det rare med det, det er som regel de øktene som blir knallgode. Jeg har senka kravene, jeg får en mestringsfølelse for jeg klarer mer enn jeg så for meg, som igjen gir en god følelse og motivasjonen kommer tilbake. Og når da tida er inne for å innta sofaen på kvelden, smaker den bare utrolig mye bedre da jeg sitter med god samvittighet og senka skuldre.

En av de værste følelsene jeg går rundt med er tanken på alt jeg skulle gjort, som jeg bare utsetter og utsetter for motivasjonen er ikke tilstede.
Mitt råd! Ikke gå og vent på at motivasjonen skal komme av seg selv, DU må gjøre noe med den.
Tenk på følelsen du får etterpå. Enten om det er at du faktisk kommer deg på trening, eller at du klarer å motstå å gå i godteskuffen på kvelden. Du legger deg med en god følelse og en slags stolthet. Du blir inspirert av deg selv og får lyst å gjenta dagen etter, og kanskje dagen etter….og motivasjonen kommer gradvis.

Men jeg tror også det er viktig å akseptere at ikke alle dager er like. Noen dager sier bare kroppen totalt nei, og da tenker jeg og det er viktig å lytte til det. Hvertfall så lenge man i det store og det hele har flest av de gode dagene.

Mitt råd, og det som funker best for meg, er PLANLEGGING!
Jeg planlegger som regel uka og ser hvilke dager det passer å trene, så gjør jeg det jeg kan for å holde meg til planen. Selv da om det er en dag ikke motivasjonen er tilstede, jeg tvinger meg som regel avgårde. Og som tidligere nevnt…jeg angrer aldri!
På den andre siden tar jeg meg “fri” med ordentlig god samvittighet på de dagene jeg har bestemt meg for å ta fri.

Vi er alle ulike, men slik funker det hvertfall best for meg.

MAKE A PLAN AND STICK TO THE PLAN!

Så selv om vi er i en kaldere og mørkere årstid nå, gjør det beste ut av den. Ikke tenk at nå er snart jula her, jeg venter til januar. Skippertak i januar funker som regel ikke i det lange løp.

Og husk…du straffer ikke deg selv ved å komme deg opp av sofaen, du gjør deg selv en stor tjeneste:)

Høsthilsen fra Hege:)

Ønsker du hjelp til å nå dine mål, hjelper jeg deg gjerne med en kostholdsplan tilpasset deg og dine behov og mål.
Ta kontakt på post@hegehushovd.no for mer informasjon eller for en uforpliktende prat.

Følg meg gjerne på Instagram @hegehushovdno, eller på min Facebookside Hege Hushovd - sunn endring for inspirasjon til en sunnere livsstil.