Slik nyter jeg ferien

Da nærmer det seg ferie og på torsdag reiser jeg med mann og barn ned til min eldste bror sitt hus i Altea i Spania. Hele familien med mine foreldre og begge mine brødre med familie samlet. Det er nemlig år og dag siden familien Hushovd har vært samlet på ferie, så det gleder jeg meg stort til. 

Etter det blir det en uke med hytteliv her hjemme på sørlandet, før en ny uke i Frankrike. Så ja, mye godt i vente med både sosialt og ikke minst mye god mat og drikke, og langt vekk fra rutiner og hverdagsliv. Og det er noe vi alle har godt av til tider:)

Når jeg har ferie tar jeg virkelig ferie, og både kosthold og trening sklir litt ut, og det tenker jeg det skal også. Men alikevel prøver jeg å holde en viss balanse gjennom ferien, slik at det ikke blir ALTFOR tungt å komme i gang igjen etter sommeren. 

Så hvordan nyter jeg ferien?

Det blir ikke fullt så mye trening, og heller ikke fullt så regelmessige måltider. Det blir litt chips og det blir litt vin og andre godsaker. MEN, noen sunne valg prøver jeg å ta gjennom dagen for å holde en viss balanse. 
For det første prøver jeg alltid å få i meg en god og næringsrik frokost. Gjerne bestående av egg, avokado, cottage cheese, gresk yoghurt eller en smoothie/smoothiebowl. Lunsjen pleier jeg også å holde meg til en god salat, enten om det er ute på restaurant eller hjemmelaget, og prøver å være forsiktig med brødet ved siden av.  Middagen blir ofte noe rent kjøtt, fisk eller skalldyr, og fyller opp med grønnsaker eller en god salat. Jeg prøver å holde meg unna de feteste sauser og dressinger og velger heller alternativer som yoghurtdressing, kesam og soyasaus. Ja det blir litt chips da det er mitt aller svakeste punkt, men prøver så godt det lar seg gjøre å begrense det til helgene og tar heller noen nøtter hvis jeg må ha noe. 
Uansett fokuserer jeg på sammensatte måltider med gode kilder av protein, karbohydrat og sunt fett. 

Med meg i kofferten pakker jeg også joggesko og strikk. Da kan jeg alltids få tatt meg en liten joggetur og noen styrkeøvelser.  Blir nok ikke helt samme kvalitet på det som ellers, men tenker at litt er bedre enn ingenting uansett. 
Er ikke så bekymret for Spaniaturen sånn aktivitetsmessig da jeg har 2 brødre som er litt over snittet treningsinteresserte og masse fine turmuligheter i området. 

Vann er også utrolig viktig i sommervarmen, så jeg pleier som regel alltid ha med meg en flaske vann hvorhen jeg går, og jeg prøver å holde meg unna for mye sukkerholdig drikke. Vann bør være tørstedrikken, så kan en heller kose seg med noe annet i ny og ne. Og det gjør jeg!

Jeg tenker at alle må finne sin livsstil i ferien, men ønsker du å holde formen sånn noenlunde stabil, kan det være lurt å ta noen fornuftige valg der man kan. Litt ekstra kos blir det uansett, og det skal det også være. 

Mine beste ferietips i det store og det hele:

  • Sørg for en god og næringsrik frokost 
  • Spis rent kjøtt og fisk
  • Fyll opp med grønnsaker og salater
  • Drikk vann
  • Vær fysisk aktiv

 

GOD SOMMER:)

 

-Sommerklem Hege-