Kremet laksegrateng

fullsizeoutput_2a5e.jpeg

En sunn, enkel og god hverdagsmiddag som lager seg selv i ovnen. Den er kremet og god så du trenger ingen saus. Mens gratengen står i ovnen og risen koker, har du tid til å ta oppvasken, slik at ryddinga etter middagen er fort gjort. Med denne retten sørger du for å få i deg og familien både fisk og grønnsaker uten at det blir for tørt.

Du trenger, til ca. 4 personer:

  • 500-600 gram laksefilet
  • 1 boks mager kesam
  • ½ boks lett philadelphia kremost med kryddersmak
  • 1 paprika
  • 3-4 gulrøtter
  • 1 purre
  • 1/2 chilli ( kan droppes)
  • salt, pepper
  • Revet ost (lettere for mer magert)

Skjær rå laks i terninger og bland i en bolle med en boks kesam og ½ boks kremost. Hakk gulrøtter, chilli, purre og paprika og bland med resten. Legg blandingen i en ildfast form, topp med litt ost og stek midt i ovnen på 200 grader i 20 min.

Server gjerne med fullkornsris og eventuelt litt soyasaus.

Håper det smaker:)

fullsizeoutput_28de.jpeg