Indisk kikertgryte med blomkålris

fullsizeoutput_3f52.jpeg

Ønsker du en kjøttfri middag med god smak? Da kan denne indiske kikertgryta virkelig anbefales. Den er både rask og enkel å lage, næringsfull og god. Dersom du ikke ønsker den vegetarisk, kan du tilsette for eksempel kylling, enten i stedet for kikertene, eller i tillegg. 
Selvom den ikke inneholder kjøtt, er den utrolig god og mettende, da den har en fin sammensetning av protein, fett og karbohydrat.

Jeg er en stor fan av blomkålris generelt, men gjør seg spesielt godt sammen med den indiske smaken. Du krydrer mer eller mindre i forhold til hvor sterk du ønsker den. 

Du trenger (til ca. 3 porsjoner):

  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss oliven eller raspolje
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts koriander (jeg brukte koriander på tube)
  • 2 ts tandoorikrydder (kan droppes for mildere, men gir god smak)
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 boks kikerter
  • Frisk koriander
  • 1 blomkål
  • 1 ss ekte smør
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk og hvitløk. Varm olje i en gryte og stek løken gyllen sammen med krydderet.
  2. Tilsett hakkede tomater og kokosmelk. La det putre i ca. 15 minutter. 
  3. Tilsett så kikertene og smak til med salt og pepper. 
  4. La det stå i 5-10 minutter til mens du lager blomkålrisen.
  5. Rasp blomkålen med et rivjern og stek i smør. Ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper. 

Server gryten med blomkålris og frisk koriander:)

 

Håper det smaker:)

-Hege-