Hvor mye ødelegger helgekosen?

Unknown.jpeg

Jeg er stor fan av ordet BALANSE, og at man ikke skal nekte seg noe selvom målet er å gå ned i vekt. Men, det handler om HVA man koser seg med, og HVOR MYE. Det er en typisk gjenganger at mange er frustrerte for at de ikke oppnår resultater. De både trener og spiser sunt gjennom uka, men så blir helgas utskeielser litt for mye til at det totale regnestykket går opp. Du tenker at du må ofre så mye, noe du ikke er villig til, og gir derfor opp. Men ikke gi opp! Ikke la de ekstra bitene med smågodt eller det ekstra kakestykke ødelegge for arbeidet du har lagt ned tidligere i uka. Men kos deg med litt mindre mengder, eventuelt finn sunnere alternativer du kan kose deg med. Mest sannsynlig vil du oppleve at du faktisk ikke trenger så mye for å dekke behovet ditt.


MINE BESTE TIPS TIL Å FÅ KONTROLL OVER HELGA:

  • Bestem deg for en dag du skal kose deg i løpet av helga. Lar du helga vare fra fredag til søndag, skal det noe til for at du klarer å oppnå et underskudd.

  • Velg dine kalorier. Ikke hiv innpå det du kommer over selvom det er helg. Velg dine favoritter og kos deg med det, men stopp før både kvalmen og den dårlige samvittigheten tar deg. Og kjenner du at behovet ikke kaller, MÅ du ikke ha noe bare fordi det er lørdag.

  • Hold deg til sunne og regelmessige måltider. Prøv og la måltidene være så lik måltidene i ukedagene som mulig. Starter du dagen på en sunn og god måte, er det lettere å ta gode valg resten av dagen. Husk at gode sammensatte måltider er med å regulere både sultfølelse og søtbehov.

  • Velg sunnere alternativer. Noe jeg virkelig anbefaler dersom målet er vektnedgang. For er målet å redusere vekten, er det ikke dermed sagt at du ikke kan kose deg, men lær deg at det ikke nødvendigvis godteri og chips man trenger for å kose seg. Det finnes så mange andre alternativer der ute du kan kose deg med, og det med mye bedre samvittighet, og som gjør at det er lettere å oppnå resultater. Ha både pizza, hamburger, boller og vafler, men bytt noen av ingrediensene med sunnere alternativer. Velg mørkere sjokolade eller proteinbarer med lite sukker fremfor vanlig sjokolade, sukkerfrie pastiller fremfor smågodt, lag for eksempel speltlompechips/grønnsakschips eller ha usaltede nøtter fremfor vanlig chips. Eller lag deg et stort og fargerikt fat med favorittfruktene dine. Dette er alternativer som smaker like godt og dekker det samme behovet, men som er mye bedre for kroppen din.

  • Du kan kose deg med alkohol, men unngå for mye søte drinker og øl. Hold deg til tørr vin og sukkerfrie alternativer. Og selvfølgelig med måte. En fest i ny og ne er også endel av livet, og det er det også rom for. Men “vær flink” frem til festen starter, og hent deg inn igjen dagen etter.

  • Ha fokus på sunn fornuft og moderasjon og du kommer langt!!


Selv er jeg en livssnyter og elsker å kose meg. Jeg føler faktisk jeg koser meg litt hver dag, uten at det nødvendigvis går ut over noe. For heldigvis finnes det så mange gode alternativer der ute som gjør at jeg faktisk kan det.

Som jeg sier og som jeg står for…ALT MED MÅTE!!

God helg:)

-Hege-


Ønsker du flere konkrete tips og en plan du kan følge, ikke vær redd for å ta kontakt. 
post@hegehushovd.no

Følg meg gjerne på Instagram @hegehushovdno eller min Facebookside Hege Hushovd - sunn endring for flere sunne tips og oppskrifter.