Hjemmelagde lakseburgere

IMG_0433.jpg

Har du lyst å gjøre noe litt mer ut av laksemiddagen. så kan jeg absolutt anbefale og prøve ut disse gode hjemmelagde lakseburgerne. Tilbehøret kan du selvfølgelig variere akkurat som du selv ønsker. Men kombinasjonen her med laks, mangosalat og fetaostdressing, syns hvertfall jeg var himmelsk.

Du trenger: (3-4 porsjoner)

  • 500 gram laksefilet

  • 1 løk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 egg

  • 1 neve frisk persille

  • salt og pepper


    Slik gjør du:
    Hakk laksen i små biter og ha i en bolle. Finhakk løk og riv hvitløken. Ha oppi bollen sammen med egg, finhakket persille og salt og pepper. Bland alt sammen og la stå i ca. 5 minutter.

    Ha litt smør i panna og form blandingen til ønsket burger størrelse. Er klissete, men prøv å gjør de litt faste før du legger de i pannen og steker i 2-3 minutter på hver side.

    Mangosalat:

  • 1 mango

  • 1 avokado

  • 1/2 chilli

  • 2 vårløk

  • 1/2 lime

  • Frisk koriander


    Kutt mango, avokado og vårløk i biter. Finhakk chilli og koriander. Bland alt sammen og skvis saften av 1/2 lime over.


    Fetaostdressing:

  • ca. 100 gram fetaost

  • 2 dl mager kesam/lett creme fraiche eller lettrømme 10%

  • 2 hvitløksfedd

  • salt og pepper

  • persille


    Smuldre fetaosten og bland sammen med kesam eller hva du velger å bruke. Press hvitløk og finhakk persille. Bland sammen og smak til med salt og pepper.


    Håper det smaker:)

    -Hege-