Den største feilen mange gjør!

8dS9Iv5HDHEezG9yqAh3JWOCc8nLkA-kV8mlFXU_juQ,2e611jLzrybEBApO1x_dDC2GW-u6cMB8D5boeQHfyXY.jpeg

Den største feilen mange gjør når en skal prøve å gå ned i vekt, er å spise for sjelden og for lite. En tenker at å hoppe over måltider eller spise veldig lite til et måltid, gjør at en går ned i vekt, men dessverre fungerer det ikke sånn. Du går kanskje ned i vekt, men det vil ikke vare.

Er det en ting som er sikkert, så er det at lite næring fungerer ikke i lengden. Det ender med at forbrenningen går ned, og når du etterhvert spiser litt mer, for nei, du klarer ikke å spise for lite i lengden, så kommer kiloene på igjen, og som regel enda litt. Nettopp på grunn av at du ved å ha spist for lite har ødelagt forbrenningen din. I tillegg når du spiser lite vil blodsukkeret gå ned og da ender det som regel med å ta andre feile valg. Det nytter ikke å spise lite mat og erstatte det med for eksempel sjokolade, og tenke at det er greit for en har jo spist så lite. Kroppen trenger riktig næring for at resultater skal komme for å bli.

Matglede!
Det aller viktigste er å fokusere på hva en skal få i seg, fremfor det en ikke skal få i seg. Du skal ha nok måltider, og de skal være næringsrike. Finn matvarer og retter du liker slik at du oppnår matglede!
Jeg tror faktisk jeg gleder meg til hvert måltid, og det er fordi jeg i forkant vet hva jeg skal ha. Jeg prøver å planlegge dagen og være litt føre var. Det værste er de gangene jeg ikke vet hva jeg skal ha til et måltid, da ender det som regel i et virr varr av et måltid som verken smaker godt eller er optimalt for kroppen. Det er kjedelig det. Som regel planlegger jeg frokosten kvelden i forkant så jeg vet hva jeg skal ha når jeg står opp. Når jeg spiser frokost, planlegger jeg som regel lunsjen, og så videre. Måltidet blir ikke stress og jeg oppnår matglede. Det å finne glede i mat og den gode følelsen riktig mat gir, er faktisk noe jeg unner alle.

Jeg elsker mat og er helt avhengig av mine faste måltider, helst til de faste tidspunktene. Jeg er også glad i ting som kommer utenom måltidene, men jeg sørger alltid for å ha næringsrike måltider i bunn, så kan heller godsaker komme på toppen av det. Og har du de i bunn, er det også lettere å ha kontroll på de “utenom-matvarene”.

Planlegg, det gjør hverdagen så mye enklere og lettere å velge riktig. Dette gjør igjen at du presterer bedre på både skole, jobb, trening og fungerer ellers bedre i hverdagen. Og kanskje du også oppnår de resultater du er på jakt etter.

Men ikke gjør det så komplisert. Finn mat du liker og som du vet er bra, og finn gleden i det. Bare ikke tro at fasiten er å spise sjelden og lite.

SPIS NOK MAT AV RIKTIG MATVARER!!

-Hege-