6 tips for å holde feriekiloene unna!

Å holde vekten i ferien kan ofte være utfordrende. Man er ute av rutinene og fristelsene er mer tilgjengelig, man er i feriemodus og senker skuldrene litt mer. Og det er også viktig, det er en grunn til at det kalles ferie. MEN, man kan fortsatt kose seg og nyte ferien uten at det går for mye utover kiloene. Det er bare å ta noen smarte og sunne valg underveis.

Her har jeg samlet 6 små tips som kan være med å holde vekten gjennom sommeren:

1. Spis en sunn og næringsrik frokost!
Får du i deg en god og næringsrik frokost er det lettere å unngå småspising, og du legger et godt grunnlag for sunnere valg resten av dagen. Unngå loff og fetende pålegg, velg grovt og magert, og inkluder gode proteinkilder. 

2. Spis et sunt lite mellommåltid!
Få i deg et lite mellommåltid dersom det går noen timer mellom hovedmåltidene. Det er med på å holde blodsukkeret stabilt, og bidrar til at du spiser mindre til neste hovedmåltid.
Ha grønnsaker, frukt og bær lett tilgjengelig. 

3. Drikk vann!
Det er viktig å få i seg nok væske i sommervarmen. Og hva er vel da bedre enn vann som både slukker tørsten, er helt uten kalorier og er med å påvirke metthetsfølelsen.
Ha alltid en vannflaske tilgjengelig og piff den opp med gode smaker, som for eksempel sitron, lime, agurk, jordbær, frosne druer og lignende. 

4. Grill sunt!
Mange tenker at sommersesongen er utfordrende med tanke på alle grillmatmåltidene. Men grillmat innebærer så mye mer enn bare pølser, tungt kjøtt og potetsalat. Svinekjøtt, kylling og fisk er utrolig godt på grillen, i tillegg til at det er magert. Ha tilbehør som stekte grønnsaker eller en god salat. Et alternativ til saus kan være kesam eller yoghurt naturell blandet med krydder og urter. 

5. Spis dessert med omhu!
Ferie er en tid for å kose seg litt ekstra, og det kan man også gjøre. Men det går an å velge hva man koser seg med og hvor mye. 
Man kan for eksempel velge en lettere type is som inneholder færre kalorier, og man kan ha kesam til jordbærene i stedet for kremfløte. 
Det gjelder bare å ta noen smarte valg med små endringer, og det er disse endringene  som gir positive utslag i det lange løp.

6. Vær fysisk aktiv!
Gå turer, lek på stranden, spill fotball og badminton med barna, gjør noen styrkeøvelser, klipp plenen og gjør hagearbeid.
Tenk at du må ikke ha de hardeste treningsøktene for at det skal bety noe. Den hverdagslige aktiviteten er vel så viktig.

PS! Husk at man kan nyte og kose seg selvom man velger sunt!

GOD SOMMER!!