Stresser du med sommerkroppen?

Sommeren nærmer seg med stormskritt og mange stresser med at de ikke har kommet helt i mål med "sommerkroppen". Du tenker at tiden er inne for et skippertak med harde treningsøkter og innstramming på kostholdet. 

Men hva er egentlig sommerkroppen?

Jeg mener at det så langt i fra handler om den "perfekte sommerkroppen". Det å ha en flat mage og spretten rompe, er ikke nødvendigvis den sunne kroppen, og det er jo det vi ønsker, en sunn kropp som fungerer året rundt. Trener man regelmessig og spiser generelt sunt året rundt, har man mest sannsynlig en sunn og sterk kropp man kan være stolt av. Vi er da alle mennesker. Strenge dietter kan fort gå utover mange andre ting som både hyggelige sosiale settinger, energi, humør og ikke minst all tiden man bruker på det. Det viktigste mener jeg er å ha en kropp som fungerer i hverdagen og som utstråler sunnhet og energi.
At en kan nyte et glass vin og god mat en sommerkveld uten å få dårlig samvittighet.

Jeg tror det er viktig å finne sin idealvekt, ikke sammenligne seg med alle andres og deres idealvekt. 
Så lenge du selv føler kroppen din fungerer som den skal og du føler deg sunn og opplagt, vær fornøyd. Vi alle har en ekstra valke eller en cellulitt vi helst skulle vært foruten, men uansett hvordan vi ser ut vil vi uansett finne noe vi skulle ønske var annerledes. 

Men sitter du med den følelsen at du gjerne skulle kommet i litt bedre form til sommeren, kan det i det minste være en god anledning til å få et lite spark bak til å gjøre noen endringer med kosthold og trening, og legge grunnlaget for veien videre frem til neste sommer. 

Jeg skal ikke gi noen tips til hvordan du kan få sommerkroppen på 4 uker, men noen råd du kan ta med deg for å finne din trivselsvekt du er fornøyd med året rundt.
Og du trenger ikke vente til etter sommeren med det, start i dag!

1. Sett deg realistiske mål ut i fra din idealvekt, ikke andres!
Fokuser på ditt utgangspunkt og hvor det er realistisk for deg å være. Ikke sammenlign deg med de som er flere år yngre enn deg, de som ikke har barn, eller andre "modeller" du ser i sosiale medier, hvis du har et annet utgangspunkt. 
Finn et kosthold og treningsform som fungerer i DIN hverdag, da vil det fungere over tid.

2. Tenk livsstil, ikke diett!
Å gå på en diett rett før sommeren eller en annen begivenhet, kan kanskje funke med noen reduserte kilo der og da, men dessverre ikke i det lange løp. Selvom man mister kilo er det som regel muskelmasse man mister, noe som igjen fører til at forbrenningen reduseres. Dette ender igjen med at man etter endt diett går opp igjen.
Det viktigste er å lære seg hvilke sunne endringer man kan gjøre i hverdagen som gir resultater over tid. 
Tenk livsstil, ikke diett!
Tenk helårskropp, ikke sommerkropp!

3. Noen konkrete tiltak!
Ja man vet det så inderlig godt at å få bort de ekstra kiloene man føler man har, eller å bli litt strammere i kroppen, ja så er det sunt kosthold og trening som gjelder.
Men hva?

Når det gjelder trening vil jeg anbefale å trene hardt, både styrke og kondisjon.
Ved styrketreningen er det viktig at øvelsene utføres riktig og at du kjenner at den muskelgruppen du skal trene blir aktivert. Tren store muskelgrupper.

Kondisjonstreningen bør bestå av intervall, i form av for eksempel løping, sykkel eller roing, hvor intensiteten ligger opp mot maxpuls.
Og husk at all bevegelse og aktivitet utenom er en stor bonus.

Når det gjelder kostholdet er det viktig at det er mest mulig variert, og hvor man inkluderer protein, karbohydrat og sunt fett til hvert måltid. 
Ha fokus på grove kornprodukter, fisk, magert kjøtt, magre meieriprodukter, belgfrukter, grønnsaker og frukt. Og vær forsiktig med kaker, snop, chips, brus, pølser og lignende.
Husk at for å gå ned i vekt må man forbrenne mer enn man spiser.

Start allerede nå med å finne DIN helårskropp!

GOD SOMMER:)