Pizza med havrebunn

Porsjonspizza laget av barna:)

Porsjonspizza laget av barna:)

Voksenvarianten:)

Voksenvarianten:)

la barna lage sin egen pizza!

Denne pizzabunnen har jeg fått veldig dilla på å lage. Ikkje bare fordi den er sunn, (selvfølgelig positivt det også), men mest for den er så utrolig rask og lett å lage. 

Enten lager jeg den som en langpanne, eller former den til porsjonspizzaer der jeg legger frem litt forskjellig tilbehør slik at alle kan lage sin favoritt.
Barna syns dette er kjempegøy å lage sin egen og de venter i spenning like mye hver gang til å spise den:)
I tillegg er det en hyggelig og sosial aktivitet for hele familien:)

Oppskrift til en langpanne eller 4 porsjonspizzaer:

  • 6 dl havremel (evt. 3 dl havremel og 3 dl annen type mel som hvete, spelt, fullkorn)
  • 2 egg
  • 2-3 ss kesam (evt. 1 ekstra egg i stedet for kesam)
  • 2 ts bakepulver
  • en klype salt
  • 2,5 dl vann (evt. 1 dl melk og 1,5 dl vann)

Bland sammen, la svelle ca. 5 minutter, fordel utover på bakerpapir og forstek i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutt.

Legg på ønsket fyll og stek videre i 12-15 minutt.

Tilbehør jeg pleier å bruke til porsjonspizza:

  • tomatpure eller annen pizzafyll
  • revet ost (lettost for magrere)
  • parmaskinke
  • smårettskinke (til barna)
  • pepperoni eller chorizo
  • cherrytomat
  • rødløk
  • champignon
  • ruccola
  • pinjekjerner
  • pesto

Mix og lag din favoritt!

Håper det smaker:)