Chilli con carne

En rask, enkel og smakfull gryte som blant annet kan være et alternativ til fredagstacoen, servere gjester eller rett og slett hvilken som helst dag i hverdagen. 
Perfekt nå i disse høsttider:)
Du kan spice den opp eller ned akkurat som du selv ønsker, og bruke de grønnsaker du måtte ønske. 

Du trenger: (ca. 2-3 porsjoner)

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 - 1 chilli (kommer an på hvor sterk den ønskes)
  • 1 paprika ( jeg brukte halv rød og halv grønn)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré 
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 ts spisskummen 
  • 1 ts oregano
  • 1/2 ts kajennepepper
  • salt og pepper
  • 1/2 lime
  • frisk koriander
  • kesam

Slik gjør du:

Kutt opp grønnsakene.  Stek løken sammen med karbonadedeigen. Tilsett hvitløk og chilli og bland sammen.  Tilsett så krydderet og tomatpure og la det surre et lite minutt før du blander inn paprika og hakkede tomater. 

La det stå å putre i 7-8 minutter. Skyll kidneybønnene i en sil under kaldt vann, la vannet tenne av før du blander de inn i gryteretten. La drt stå et ost minutter så bønnene blir varme. 

Smak til med salt, pepper og lime. Server med frisk koriander, kesam og eventuelt litt nachoschips. 

Håper det smaker😊